Distributieriem vervangen

medium-banner-werkplaats
medium-banner-werkplaats-2
previous arrow
next arrow

Waarom distributieriem vervangen?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van uw motor die zorgt voor de aandrijving. Omdat de riem aan slijtage onderhevig is, moet hij periodiek vervangen worden.

Wat doet een distributieriem?

Veel mensen weten niet wat de distributieriem doet. De distributieriem is een van de belangrijkste onderdelen van de motor. De functie van een distributieriem is het verbinden van de krukas met de nokkenas. Deze onderdelen bevinden zich in de motor van uw auto en zorgen voor de ‘’ademhaling’’ van de cilinders. Wanneer u de auto start, draait de krukas waardoor de zuigers en cilinders op en neer gaan. Zonder de distributieriem zal een motor niet lopen. De distributieriem van uw auto heeft het zwaar te verduren. 

 

Wat kost distributieriem vervangen?

Tijdige vervanging is belangrijk om (grote) problemen met de motor van uw auto te voorkomen. De riem kan namelijk gaan slippen of breken. Wanneer hij breekt loopt de motor niet meer en kan er in het ergste geval schade aan de motor ontstaan, met mogelijk een dure reparatie als gevolg. Als de riem slipt dan loopt de motor van uw auto slecht of niet.

Waar laat ik het maken en wat kost het vervangen?

Vervanging van de distributieriem of de distributieketting is specialistenwerk. Dat kun je het beste overlaten aan de specialist of een bij de BOVAG aangesloten garage (Medkar). De totale kosten van vervanging kunnen uiteenlopen van zo’n 300 tot wel 1.000 euro. Dat hangt af van het merk en type auto. Vooral bij moderne diesels moeten gelijk wat extra onderdelen vervangen worden; dat maakt het weliswaar duurder, maar dan heb je weer jarenlang geen omkijken naar de distributieriem.

Wanneer distributieriem vervangen?

De vervangingstermijn of kilometrage wordt door de fabrikant opgegeven en de garage die de auto onderhoudt moet zorg dragen voor tijdige vervanging. Vervanging dient altijd uiterlijk bij een bepaalde kilometerstand plaats te vinden, bijvoorbeeld 120.000 of 150.000 kilometer. Dit verschilt per auto. Hiervoor kunt u ons gratis advies voor vragen.

 

Hoe weet ik wanneer mijn distributieriem vervangen moet worden?

In het instructie- of onderhoudsboekje van uw auto staat vaak beschreven bij welke kilometerstand de distributieriem van uw auto vervangen moet worden.

Weet u het niet zeker, of kunt u het niet vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!


Kan ik de distributieriem zelf vervangen?

Er zijn genoeg auto-onderdelen die u zelf kunt veranderen, maar voor een distributieriem is dit niet mogelijk. Laat de distributieriem van uw auto vervangen door een specialist, bij ons dus. Voor de vervanging kunt u bij ons terecht!

Maak een afspraak! >>

Wilt u meer weten over de distributieriem, bekijk dan ook de video.

Kwaliteit

Dát is Medkar!