APK

medium-banner-werkplaats
medium-banner-werkplaats-2
previous arrow
next arrow

Wat is APK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren?

De APK-keuring dient ieder jaar plaats te vinden voor iedere auto die ouder is dan drie jaar.  Indien u een voertuig in uw bezit heeft, is het van belang om te weten wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. U mag niet rijden zonder een geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

APK Benzine voertuigen:

Auto’s na 1 januari 2005 hebben de eerste APK na vier jaar, daarna twee keer na twee jaar en daarna elk jaar. Een voorbeeld: een auto van 1-1-2014 moet dus zijn eerste APK laten uitvoeren op 1-1-2018, daarna 1-1-2020, daarna 1-1-2021 en daarna ieder jaar.

APK Diesel voertuigen:

Auto’s na 1 januari 2005 hebben de eerste APK na drie jaar en daarna elk jaar. Een voorbeeld: een auto van 1-6-2014 moet dus zijn eerste APK laten uitvoeren op 1-6-2017 en daarna ieder jaar.

APK voor alle soorten auto’s voor 2005: 

  • Auto’s van voor 2005 moeten vanaf nu gewoon ieder jaar een APK laten uitvoeren.
  • Voertuigen van 30 jaar of ouder moeten eens per twee jaar een APK uitvoeren.
  • Voertuigen van voor 1960 hoeven geen APK meer te doen.

Wat Kost de Apk-keuring?

  • Personenauto (gas, benzine) 39,95 euro ex. BTW
  • Personenauto (diesel) 64,95 euro ex. BTW
  • Camper (gas, benzine) 69,00 euro ex. BTW
  • Camper/bedrijfswagens (diesel) 98,50 euro ex. BTW

Waarom vindt de algemene periodieke keuring plaats?

Door deze keuring voorkomt u dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Tijdens de apk keuring wordt er door de keurmeester bepaald of uw voertuig nog mag deelnemen aan het verkeer. Voertuigen die te onveilig zijn mogen niet deelnemen aan het verkeer. Bovendien beschermen wij op deze manier het milieu: voertuigen die veel schadelijke stoffen uitstoten worden afgekeurd.

Wat gebeurt er tijdens de APK-keuring?

Tijdens de keuring worden voornamelijk veiligheid en uitstoot van uitlaatgassen gecontroleerd. Onder meer het uitlaatsysteem, de remmen, banden en de verlichting van uw auto of camper worden gecontroleerd. Wij zijn een door het RDW erkende keuringsinstantie. Dit betekent dat wij APK-keuringen uit mogen voeren en APK-keuringsrapporten opmaken.

Krijg ik een bericht als er iets vervangen moet worden?

Als er tijdens uw APK-keuring bijzonderheden boven water komen, maken wij foto’s van de mankementen.De foto’s worden dan naar u gemaild zodat er een duidelijk beeld krijgt Daarna informeren wij u telefonisch over de extra werkzaamheden en kosten.
Pas na uw goedkeuring gaan wij deze werkzaamheden uitvoeren.


Uw auto of camper keuren?

Wilt u een APK-keuring uit laten voeren aan uw auto of camper? Neem dan contact met ons. Wij staan u graag te woord.

Contact >>

Handig: APK reminder

Nooit meer te laat met het vernieuwen van uw APK en hoge boetes voorkomen? Maak nu gebruik van onze gratis APK-reminder en wij stellen u tijdig op de hoogte van het verlopen van uw APK.
APK Reminder >>

Snelle, persoonlijke en betrouwbare service

Dát is Medkar!