medium-voorkant-medkar
medium-medkar-autoservice-zwolle
previous arrow
next arrow

Rittenmeester: Realtime tracking en kilometerregistratie

Direct zien waar uw voertuigen en materieel zijn en hoe uw buitendienst presteert: het kan met Rittenmeester. Met de overzichtelijke dashboards, tools en rapportages beschikt u over een zeer krachtig instrument.

Voordelen rittenregistratie

  1. Forse besparing op de kosten van uw wagenpark
  2. Stimuleert een groener en duurzamer wagenpark
  3. Automatische kilometerregistratie, administratie altijd op orde!
  4. Gemakkelijk en prettig in gebruik door uw werknemer
  5. Actuele locatie van uw voertuigen en werknemers
  6. Geen hoge abonnementskosten, lage tarieven
  7. Standaard dekking door heel Europa
  8. Rittenmeester is geheel online
  9. Rittenmeester is geschikt voor elk apparaat

Rittenregistratie

Met de Rittenmeester Rittenregistratie bespaart u veel kostbare tijd binnen uw organisatie en heeft u voor bedrijfsauto’s een sluitende rittenregistratie ten behoeve van de belastingdienst.

Besparing van tijd

Hoe lang is uw personeel bezig met het bijhouden kilometerregistratie voor bijvoorbeeld de salarisadministratie of voor de belastingdienst om een bijtelling te voorkomen? Hoeveel tijd is men kwijt aan het registreren van uren voor klantfacturatie? Met Rittenmeester Rittenregistratie worden gereden kilometers, reis- en werktijden automatisch geregistreerd en dat bespaart u direct tijd.

Rekenvoorbeeld: Jan moet elke dag 5 minuten van zijn tijd gebruiken om zijn rittenregistraties dagelijks op te schrijven. Soms vergeet hij het waardoor de administratie hier weer achteraan moet. Elke dag 5 minuten ritten registreren komt neer op ongeveer 1.000 minuten. Dit komt neer op ongeveer 16 uur! De 16 uur kan uw medewerker beter benutten om hun klanten te bedienen wat leidt tot meer omzet.

 

Sluitende kilometerregistratie voor de belastingdienst 

Voor een bedrijfsauto is het nodig een kilometeradministratie bij te houden, de belastingdienst verwacht dat er voor de bijtelling aangetoond kan worden hoeveel kilometers er privé en zakelijk zijn gereden. 

Privé / zakelijk-schakelaar

Uw Rittenmeester Rittenregistratie abonnement kan worden uitgebreid met een Privé/zakelijk-schakelaar. Door middel van deze schakelaar kan de bestuurder tijdens de rit het rittype aangegeven. Zonder Privé/zakelijk- schakelaar staat uw account standaard op zakelijk en kunnen ritten achteraf op privé worden gezet.

Bij Rittenmeester Rittenregistratie kan de afspraak met uw werknemer over de zichtbaarheid van privéritten worden ingesteld. Zo kunnen alle privéritten volledig worden afgeschermd. 

 

Track & trace

Met Rittenmeester Track & Trace heeft u altijd direct inzicht in de locaties van uw voertuigen en medewerkers.

Nadat onze monteur het track & trace systeem in uw voertuig of materieel heeft geïnstalleerd, zendt het track & trace systeem de positie door naar uw account. Hierdoor ziet u direct waar uw voertuigen of materieel zich bevinden.

 

Hoe werkt GPS?

GPS (Global Positioning System) is een positiebepalingssysteem van de Amerikaanse strijdkrachten.

Het systeem bestaat uit een 24-tal satellieten die elk in een vaste baan om de aarde draaien. Elk van deze satellieten heeft een eigen signaal, dat wordt opgevangen door het GPS- systeem, de ontvanger ter grootte van een GSM. Deze ontvanger heeft een soort logboek van de banen die elk van de 24 satellieten beschrijft.

Door op een bepaald moment de positie van de satellieten (die zij door de ruimte zenden) te vergelijken met de tijd op het moment van aflezen, kan de ontvanger exact bepalen waar hij zich op dat moment bevindt. Door immers het snijpunt te nemen van minimaal drie satellieten krijg je een bepaald punt op de aardbol: uw positie. Een vierde satelliet is nodig om de positie nauwkeurig te berekenen, maar hoe meer satellieten des te beter.

Europadekking

Doordat het track en trace systeem beschikt over een roaming simkaart, heeft u standaard dekking binnen alle 28 EU-landen dekking, zonder extra kosten. Daarnaast werkt het systeem provider onafkankelijk. Mocht bijvoorbeeld KPN een storing hebben, stapt het systeem direct over op een andere provider zodat uw track en trace systeem altijd werkzaam blijft en locaties kan doorgeven.

 

Diefstal en sabbotage

Naast het lokaliseren biedt het track en trace systeem een breder scala aan functionaliteiten. Zo ontvangt u o.a. een bericht wanneer het track en trace systeem wordt losgekoppeld van de accu en wordt u automatisch op de hoogte gesteld wanneer het verplaatst, zonder dat het contact wordt geactiveerd.

Wagenparkbeheer

Actueel inzicht in uw wagenpark levert u geld op. Met de module Rittenmeester Wagenparkbeheer heeft u direct al uw voertuigen in beeld en heeft u toegang tot een schat aan informatie die u helpen om uw voertuigen efficiënt in te zetten.

Handmatig gegevens bijhouden behoort tot het verleden. Dit bespaart niet alleen tijd op administratieve handelingen in uw organisatie, ook de kansen op fouten worden kleiner.

 

Gemakkelijk en automatisch

Met Rittenmeester Wagenparkbeheer worden ritgegevens automatisch online afgehandeld, worden reis- en werktijden vastgelegd en ziet u met tracking & tracing direct waar uw voertuigen zijn.

Binnen het abonnement kunt u als supervisor losse accounts voor fleetmanagers aanmaken, groepen voertuigen samenstellen en diverse rapportages beheren.

Doordat u inzicht heeft in de kilometerstanden van uw wagenpark, kunt u actief inspelen op de onderhoudsplanning van de voertuigen. Op elk moment van de dag heeft u de kilometerstanden in beeld.

 

Extra mogelijkheden 

Rittenmeester installeert zelf de GPS-trackers in uw voertuigen. Hierdoor kunnen extra opties worden toegevoegd zoals temperatuur- en deuren open/dicht registratie tijdens de rit en kilometerstanden vanuit een canbus koppeling.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Rittenmeester Wagenparkbeheer? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte.

 

Service

Dát is Medkar!